Facultatea de Litere - Universitatea din Craiova

     

Facultatea de Litere

ZIUA LATINITĂȚII - 15 mai 2023

Concursul naţional de traducere între limbile

romanice (franceză, italiană, română, spaniolă) şi latină - ediţia a V-a

 

            La iniţiativa Departamentului de Limbi romanice şi clasice și a Centrului de cercetare Diversitate lingvistică şi practici discursive identitare (PraxLingua), Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova organizează luni, 15 mai 2023, ediţia a V-a a Concursului naţional de traducere între limbile romanice (franceză, italiană, română, spaniolă) şi latină, dedicat Zilei Latinităţii, sărbătorită în data de 15 mai a fiecărui an.

            Concursul are două secţiuni distincte, studenţii doritori să participe la concurs având posibilitatea să opteze pentru una din cele două secţiuni:

1) Traducerea unui text de critică literară din limba română în una dintre limbile franceză, italiană, spaniolă, la nivel B1-B2, pe baza opţiunilor manifestate de concurenţi;

2) Traducerea unui text din limba latină în limba română.

            La ediţia din acest an a concursului participă 46 de studenţi de la Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea “Ovidius” din Constanța, Universitatea din Pitești şi Universitatea din Craiova.

            Ceremonia de deschidere oficială a concursului va avea loc luni, 15 mai 2023, cu începere de la ora 9,30, în sala 436 a clădirii centrale a Universităţii din Craiova. Vor interveni: conf. univ. dr. Anamaria Magdalena PREDA, decanul Facultății de Litere; prof. univ. dr. habil. Mihaela POPESCU, prodecan al Facultății de Litere; conf. univ. dr. habil. Daniela DINCĂ, directorul Departamentului de Limbi romanice şi clasice, prof. univ. dr. Elena PÎRVU, coordonatorul proiectului.

            Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc marți, 16 mai 2023, în sala 135 (Lectoratul Italian) a clădirii centrale a Universităţii din Craiova, cu începere de la ora 9,30.

Programul concursului