Facultatea de Litere - Universitatea din Craiova

     

Facultatea de Litere

COMUNICAT DE PRESĂ Zilele Francofoniei 2024

 

COMUNICAT DE PRESĂ

20-21 martie 2024

Zilele Francofoniei la Universitatea din Craiova

 

Departamentul de limbi romanice și clasice al Facultății de Litere, Centrul de Reușită Universitară (CRU) și Lectoratul de franceză al Universității din Craiova vă invită să participați in zilele de 20 si 21 martie 2024, la celebrarea Zilei Internaționale a Francofoniei. Activitățile organizate în această perioadă de sărbătoare urmăresc să punǎ în valoare pregǎtirea, talentul, cultura și entuziasmul studenților francofoni de la Universitatea din Craiova, precum şi valorile, idealurile si dimensiunea internațională a francofoniei. Prin aceste manifestări, studenți, profesori, francofoni din Universitate dar si din afara își vor exprima dragostea pentru limba si civilizația franceză.

 

Miercuri, 20 martie 2024,de la 12 la 14, Lectoratul francez

  1. Brasserie à la française- prezentare si degustare de preparate din bucǎtǎria francezǎ;
  2. Concursul de fotografie Ma ville francophone

Organizat de Centrul de Reușită Universitarǎ, concursul îi încurajează pe studenți să identifice elementele de cultură și civilizatie franceză în orașul lor natal şi să le fotografieze, adăugând o mica legendă sau notă personală.

  1. Retours d’Erasmus- studenții care au participat la mobilitățile Erasmus+ le vor împărtăși colegilor experiențele pe care le-au trăit în timpul stagiului în Franța.

 

Joi – 21 martie 2024- de la 12 la 15, Lectoratul francez:

 

  • Un mot, une minute - prezentarea creațiilor din cadrul concursului vidéo

Participanţii trebuie sa ilustreze, printr-o capsula video de un minut, cele zece cuvinte ale francofoniei din 2024 : adrénaline ; aller aux oranges ; champion; collectif ; échappée ; faux-départ; hors-jeu ; prouesse ; mental ; s’encorder.

 

  • Lecturi din autorii francezi preferaţi.

 

Persoană dr contact:

Conf.univ.dr. Alice Ionescu, tel. 0741760923