Facultatea de Litere - Universitatea din Craiova

     

Facultatea de Litere

COMUNICAT DE PRESĂ Zilele Francofoniei 2021

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Zilele Francofoniei 2021

 

Departamentul de limbi romanice și clasice al Facultății de Litere, Centrul de Reușită Universitară (CRU) și Lectoratul de franceză al Universității din Craiova vă invită să participați virtual, în data de 19 martie 2021, la celebrarea Zilei Internaționale a Francofoniei.

Activitățile organizate în această perioadă de sărbătoare urmăresc să valorifice cunoștințele, talentul, cultura și entuziasmul studenților francofoni de la Universitatea din Craiova si sa pună în evidență valorile, idealurile si dimensiunea internațională a francofoniei.

Vineri, 19 martie, intre orele 12 si 15, ne vedem pe Google Meet, studenți, profesori, francofoni si francofili din Universitate, dar si din afara ei, pentru a ne reitera dragostea pentru limba si civilizația franceză si pentru a marca Ziua internațională a francofoniei prin următoarele acțiuni :

  • Lansarea volumului omagial « In honorem Sonia Cuciureanu » coordonat de Camelia Manolescu, Valentina Rădulescu si Monica Tilea, oferit de foștii colegi si studenți Doamnei profesoare Sonia Cuciureanu, la împlinirea vârstei de 80 de ani.

  • Prezentarea creațiilor din cadrul concursului « 10 mots qui ne manquent pas d’air »

Studenții Universității din Craiova au primit provocarea de a crea un poem, un eseu sau o proză scurtă în care sa includă cele 10 cuvinte ale francofoniei din acest an (Aile, Allure. Bulle,  Chambre à air, Décoller, Eolien, Foehn, Fragrance, Insuffler  et Vaporeux) pentru a explora, în mod creativ, sensurile multiple ale acestor termeni legați de aer.

  • Concursul de fotografie « Ma ville francophone »

Organizat în parteneriat cu Centrul de Reușită al Universității « Stefan cel Mare » din Suceava, concursul încurajează studenții să-și observe orașul și să identifice elementele de limbă sau de cultură franceză si să le fotografieze, adăugând o mica legendă sau o notă personala la poză.

PERSOANE DE CONTACT:

Lector univ.dr. Alice IONESCU (Tel. 0741760923, Mail: alice.ionescu@yahoo.com)