Facultatea de Litere - Universitatea din Craiova

     

Facultatea de Litere

COMUNICAT DE PRESĂ Bâtir mon projet professionnel pour une meilleure employabilité

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 Logo BPMEFacultatea de Litere a Universității din Craiova anunță organizarea, în perioada 2 – 5 aprilie 2019, a stagiului de formare Bâtir mon projet professionnel pour une meilleure employabilité în cadrul proiectului cu același nume, finanțat de Agenția Universitară a Francofoniei în Europa Centrală și Orientală și derulat în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Județului Dolj.

Publicul țintă al proiectului BPME este format din 30 de studenți de la Facultatea de Litere, specializarea Limbă și literatură franceză.

Programul de formare cuprinde 30 de ore de cursuri interactive și ateliere de simulare, care vizează înarmarea studenților filologi cu tehnici de căutare a unui loc de muncă care să valorizeze competențele lor lingvistice de limba franceză, competențe din ce în ce mai căutate pe piața muncii din țara noastră. Programul de formare este creditat cu 2 credite ECTS, echivalentul disciplinei Stagiu de practică profesională.

Formatorii care vor interveni în acest stagiu de formare și tematica cursurilor sunt: Gabriel VLĂDUȚ, președinte al Camerei de Comerț și Industrie a Județului Dolj, Mediul antreprenorial de la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia ;Mihaela ȘERBAN, consilier juridic la Camera de Comerț și Industrie a Județului Dolj, Construirea dosarului de candidatură ; Costel IONAȘCU, conf.univ.dr. la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Cum să cauți un job folosind instrumente on-line ; Cristian STANCIU, conf.univ.dr. la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Derularea activităților economice la nivelul firmelor individuale și familiale; Ani DRĂGHICI, inspector școlar ISJ, reprezentanta ONG Dominou, Mobilitățile internaționale - argument puternic pentru angajare; Simona CIULU, ONG Dominou, Importanța activității de voluntariat pentru educație și formare profesională.

Simularea unor interviuri de angajare va fi realizată în ultima zi a perioadei de formare împreună cu George MOŢĂŢĂIANU, administrator EXPOOLTENIA SRL – activități de organizare târguri și expoziții, și SANDU Silvia, administrator PISCINA LUX SRL – comerț cu produse diverse.

Deschiderea oficială a stagiului de formare va avea loc marți, 2 aprilie 2019, ora 9, la sediul Camerei de Comerț și Industrie a Județului Dolj, Str. Brestei, Nr.21.

 

PERSOANE DE CONTACT : Daniela DINCĂ, danadinca@yahoo.fr

Cristiana TEODORESCU, cteodorescu05@yahoo.fr