Facultatea de Litere - Universitatea din Craiova

     

Facultatea de Litere

COMUNICAT DE PRESĂ - Ateliere de traducere (8-9 noiembrie 2023)

 

Facultatea de Litere a Universității din Craiova are deosebita plăcere de a vă anunța organizarea, cu sprijinul Ministerului Educației, a celei de-a cincea ediții a Atelierelor studențești de traducere (franceză, engleză) în perioada 8-9 noiembrie 2023. Atelierele studențești de traducere oferă un cadru generos în care 11 de studenți de la patru universități (Universitatea din București, Universitatea din Craiova, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea Politehnică Timișoara) vor avea posibilitatea de a lucra efectiv în domeniul lor de competență.

Manifestarea, care a devenit de tradiție, se adresează studenților pasionați din domeniul traducerii și al terminologiei care sunt invitați la Universitatea din Craiova pentru un schimb intelectual real și fructuos, care să îi ajute în demersul lor profesional.

Deschiderea oficială a Atelierele studențești de traducere (franceză, engleză) va avea loc miercuri, 8 noiembrie 2023, ora 9,30 în Sala 454, Etajul II, sediul central al Universității din Craiova.

Atelierele de lucru și conferințele vor fi susținute de profesori reputați din domeniul traducerii, terminologiei și interpretariatului, iar concursul de traduceri va oferi posibilitatea tinerilor participanți de a da măsura talentului și profesionalismului lor. La acestea se adaugă vizita orașului Craiova și a Muzeului de Artă.

 

Persoane de contact:

Prof.univ.dr. Cristiana TEODORESCU

Prof.univ.dr. Daniela DINCĂ