Facultatea de Litere - Universitatea din Craiova

     

Facultatea de Litere

FILOLOGIA ȘI PROVOCĂRILE EREI DIGITALE

 

Va invitam la atelierul cu tema FILOLOGIA ȘI PROVOCĂRILE EREI DIGITALE, care va avea loc miercuri, 24 aprilie, ora 16, la Sala de lectura Multidisciplinara a Bibliotecii UCV (a se vedea Afisul de mai jos). 

Este vorba despre o prezentare online, sustinuta de dna. Elena Isabelle TAMBA, Cercetator stiintific principal la Institutul de Filologie ”Alexandru Philippide” al Academiei Române, Filiala Iași, coordonator al Departamentului de lexicologie și lexicografie.

Prin acest atelier, se doreste prezentarea principalelor resurse digitale pentru studierea limbii române – create atât în cadrul institutelor cu profil filologic sau informatic din cadrul Academiei Române (ca, de exemplu, baza SOLIROM), cât și în alte instituții (biblioteci, centre de cercetare apaținând unor universități etc.) –, dar și a modului în care utilizatorii pot face o selecție critică a informațiilor existente în acest domeniu, pe Internet.

Atelierul este destinat atât studenților din cadrul programelor de licență și de master, din cadrul programelor de studii doctorale și postdoctorale, dar, în egală măsură, și cadrelor didactice din învățământul superior care sunt interesate de aceste aspecte în activitatea lor și face parte din programul “Academia Altfel în mediul universitar”. Tinerii au ocazia să se familiarize cu diverse resurse digitale de limbă română și să înțeleagă importanța instrumentelor științifice pentru formarea lor ca viitori profesori și specialiști filologi, într-un dialog menit să îi ajute la dezvoltarea profesională și personală prin stimularea interesului pentru explorarea resurselor limbajului într-o societate a informației și a cunoașterii.