Facultatea de Litere - Universitatea din Craiova

     

Facultatea de Litere

Activitate Martenitsa si Ziua Bulgariei 6 martie 2020

Pe 6 martie 2020, Lectoratul de limba și cultura bulgară, cu ajutorul Centrului Multicultural, secția Bulgară, a sărbătorit Ziua Naţională a Bulgariei (3 martie) şi 1 martie, Sărbătoarea Martenitsa (Mărţişorul).

 

Domnul profesor Mihai Coșoveanu, conf.univ.dr. la Universitatea din Craiova, Facultatea de Litere şi Directorul Bibliotecii Universității din Craiova, a urat un călduros Bun venit invitaților și participanţilor la aceste activități.

Dna lector de bulgară, conf.univ.dr. Miroslava Vatova, a prezentat primul eveniment, 3 martie, Ziua Națională a Bulgarei.

Al doilea eveniment a fost Sărbătoarea Martenitsa (Mărtişorul), sărbătoare care are loc, ca și în România, pe 1 martie, s-a vizionat deasemenea un film de pe youtube despre tradiția confecționării martenitselor.

Am primit vizita elevilor de la Colegiul Naţional Pedagogic “Ştefan Velovan” și de la Liceul de Artă “Marin Sorescu” din Craiova. Corul condus de dna prof. Elena Marinova ne-a încântat cu un repertoriu deosebit.

 

Au participat profesori, studenți de la Facultatea de Litere, Universitatea din Craiova, personalul Bibliotecii Universităţii din Craiova, iubitori de limba și cultura bulgară.

 

Благодарим ви много!
Mulțumim călduros tuturor !